Teens verden

Te er et fantastisk naturprodukt med en lang og begivenhedsrig historie. Den dag i dag drikker folk i hele verden te døgnet rundt. Teens historie begynder for århundreder siden i Kina. Kom med ind i teens verden og lær mere om teens historie, dyrknings- og produktionsmetoderne, tebladene osv.

Teens historie

Te har en lang og begivenhedsrig historie. Man har nydt denne drik i århundreder i hele verden.

Der findes adskillige legender omkring opdagelsen af te. Te blev første gang nævnt i en kinesisk historie 2700 år før Kristi fødsel, under kejser Shen Nung. Det fortælles, at han opfandt teen under en af sine rejser rundt i det kinesiske kejserrige. Mens han lå og hvilede sig, faldt et par blade ned fra en busk og landede i hans kop med kogende drikkevand. En dejlig duft steg op fra koppen og den nysgerrige kejser blev nysgerrig og smagte på drikken. Drikken havde ikke blot en dejlig smag, men også en forfriskende virkning. Kejseren blev så begejstret for sin nye opdagelse, at han begyndte at dyrke den magiske busk. Det første kinesiske navn for te var "te", som senere blev til "cha".


Teen blev introduceret i Europa i 1610, da den første last med te ankom om bord på et hollandsk sejlskib. Importen af te var i en årrække begrænset , fordi rejserne fra Kina til Europa tog meget lang tid. Skibene kunne være undervejs i næsten et år. Teen blev derfor et forholdvis dyrt produkt. I løbet af det 18. århundrede blev teen billigere og derfor mere udbredt.


 

Irerne drikker mest te og de efterfølges på andenpladsen af englænderne. Men også japanerne og andre asiatiske folkeslag samt f.eks. tyrkerne, syrerne og iranerne drikker store mængder te. I Holland drikkes der mere te end i f.eks. Indien, USA og Tyskland.